FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dječaci bolje uče u razredima bez djevojčica

LONDON, 29. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Dječaci u nekim predmetimapostižu bolje rezultate ako u njihovom razredu nema djevojčica,pokazala je studija predstavljena u nedjelju u Velikoj Britaniji.
LONDON, 29. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Dječaci u nekim predmetima postižu bolje rezultate ako u njihovom razredu nema djevojčica, pokazala je studija predstavljena u nedjelju u Velikoj Britaniji.

Uvođenje zasebnih muških i ženskih razreda omogućilo bi prevladavanje mačističke kulture zbog koje, kako tvrde autori studije provedene u 50 britanskih škola, dječaci ne mogu učiti onoliko koliko im je potrebno.

Studiju je naručila britanska vlada koja pokušava smanjiti velike razlike u školskom uspjehu između dječaka i djevojčica, u korist djevojčica.

"Mnogo djevojčica i dječaka ugodnije se osjeća u odvojenim razredima gdje im nije teško pokazati volju za učenjem", zaključili su stručnjaci sa sveučilišta Cambridge.

Znanstvenici su otkrili da "neki dječaci toliko žele sačuvati svoj 'macho image' i ponos da ih njihovo vlastito ponašanje počinje kočiti u postizanju uspjeha" pa postaju nepodnošljivi za druge učenike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙