FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Germanwings kupuje 18 novih zrakoplova

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Njemački niskotarifni avioprijevoznikGermanwings naručio je 18 novih zrakoplova tipa Airbus i potpisaopismo namjere za još dodatnih 12 zrakoplova, priopćeno je izGermanwingsa.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Njemački niskotarifni avioprijevoznik Germanwings naručio je 18 novih zrakoplova tipa Airbus i potpisao pismo namjere za još dodatnih 12 zrakoplova, priopćeno je iz Germanwingsa.

Kupnjom novih zrakoplova i realizacijom daljnjih narudžbi flota Germawingsa višestruko će se povećati, sa sadašnjih 12 zrakoplova koliko ih trenutno tvrtka ima.

Naručeni zrakoplovi su tipa Airbus A319 sa 156 sjedala, a isporučivat će se od sljedeće godine.

U prošloj godini prihodi Germanwingsa dosegnuli su 245 milijuna eura, što je 60 posto više u usporedbi s godinom ranije, a broj putnika bio je za 46 posto veći nego 2003. i iznosio je 3,5 milijuna. U ovoj godini kompanija planira prevesti više od 5 milijuna putnika i ostvariti promet preko 350 milijuna eura.

Germanwings, koji leti i u Hrvatsku, počeo je s radom u listopadu 2002. godine. U 100 postotnom je vlasništvu grupe Eurowings Luftverkehrs AG u sklopu koje 49 posto udjela drži njemačka aviokompanija Lufthansa.

Tajna uspjeha niskotafifnih (ili diskontnih) aviokompanija poput Germanwingsa je u niskim cijenama karata koje su rezultat uštede na dodatnim uslugama u avionima i na aerodromskim pristojbama kao i jeftinog sustava prodaje karata koji se gotovo u potpunosti odvija preko interneta. Mnogi putnici, koji si to inače ne bi mogli priuštiti, zahvaljujući takvim kompanijama mogu letjeti na udaljenije destinacije uz prihvatljive cijene karata koje su to niže što se ranije rezerviraju.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙