FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisuće slave početak ljetnog solsticija u Stonehengeu

LONDON, 21. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Više od dvadeset tisućapoklonika drevnih druidskih običaja, spiritualista i zainteresiranihza okultizam okupilo se u Stonehengeu prije zore u utorak gdje sububnjajući i svirajući proslavili početak ljetnog solsticija.
LONDON, 21. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Više od dvadeset tisuća poklonika drevnih druidskih običaja, spiritualista i zainteresiranih za okultizam okupilo se u Stonehengeu prije zore u utorak gdje su bubnjajući i svirajući proslavili početak ljetnog solsticija.

Glasnogovornica zaklade Engleska baština izjavila je kako je svjedočila "fantastičnom svitanju" na početku najduljeg dana u godini na sjevernoj hemisferi.

Ovaj prethistorijski spomenik otvoren je za javnost tijekom cijele godine, ali solsticij omogućuje svima da hodaju kroz njega i dodiruju kamenje.

Poklonici druidske paganske religije koja potiče iz keltske Britanije, također su se okupili u Stonehengu, oko 160 kilometara zapadno od Londona, za koji se pretpostavlja da je prije više od dvije tisuće godina bio središte religijskog i duhovnog zbivanja na tom području.

Sljedbenici vjeruju da je krug kamenih blokova nastao između 3000. i 1600. godine prije Krista, ali nema potvrda o tome je li to bio hram, mjesto pokopa, astronomska lokacija ili je služio za neke druge svrhe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙