FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mehun: Prijeteće pismo još uvijek na vještačenju

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Prijeteće pismo navodne terorističkemreže "Racija politike" koje je jučer stiglo u redakcije nekihhrvatskih medija još uvijek je na vještačenju i za sada nema naznakada potpisana teroristička mreža stoji iza nedavnih eksplozija uistočnoj Slavoniji i da se u Hrvatskoj nalaze pripadnici baskijsketerorističke organizacije ETA-e, doznaje se danas u MUP-u.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Prijeteće pismo navodne terorističke mreže "Racija politike" koje je jučer stiglo u redakcije nekih hrvatskih medija još uvijek je na vještačenju i za sada nema naznaka da potpisana teroristička mreža stoji iza nedavnih eksplozija u istočnoj Slavoniji i da se u Hrvatskoj nalaze pripadnici baskijske terorističke organizacije ETA-e, doznaje se danas u MUP-u.

"Nema nikakvih elemenata koji bi potvrdili tvrdnje autora pisma da navodna teroristička mreža stoji iza tri nedavne eksplozije u Vukovarsko-srijemskoj županiji i da se u Hrvatskoj nalaze neki pripadnici ETA-e", kazao je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Dodao je da su pisma, koja su redovitom poštom u koverti stigla u redakcije HTV-a i RTL-a te dnevnih novina "Večernjeg lista" i "24 sata", još uvijek na vještačenju u MUP-ovom Centru za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić, gdje pokušavaju pronaći tragove koji bi mogli pomoći u pronalasku autora, primjerice otisci prstiju ili tragovi DNK.

Mehun očekuje da će sveobuhvatne analize biti gotove do kraja tjedna. Napomenuo je da policija pored vještačenja provodi "široku kriminalističku obradu" te da su u istragu uključene i sigurnosne službe, no nije precizirao što se sve čini kako bi se otkrio autor prijetećih pisama u kojemu se najavljuju novi teroristički akti usmjereni prema državnoj imovini i političarima.

U pismu se tvrdi da "Racija politike" stoji i iza anonimnog prijetećeg pisma koje su HRT, RTL i Večernji list primili početkom svibnja. U tom pismu neimenovana "teroristička mreža" zaprijetila je napadima u Hrvatskoj u razdoblju od 5. do 12. svibnja, a u najnovijem pismu se tvrdi da je to bio test za sigurnosne službe.

Inače, oba pisma pisana su na kompjutoru s dosta pravopisnih grešaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙