FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 15. lipnja

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 15. lipnja.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 15. lipnja.

ZAGREB - Redovita sjednica hrvatske Vlade. Članovi Vlade mogli bi analizirati učinke kratkoročnih mjera za suzbijanje sive ekonomije, no hoće li i biti tako odlučit će Uži kabinet koji će se sastati prije poslijepodnevne sjednice Vlade. Pred Užim kabinetom naći će se i prijedlog mjera za rješavanje poremećaja na tržištu svježeg sirovog mlijeka, a upućena su mu i izvješća o provedbi plana intervencija u zaštiti okoliša u 2004. te o radu na projektu uvođenja bio-diesela. Plan mjera za suzbijanje sive ekonomije Vlada je pak utvrdila krajem prošle godine, a uključivao je, među ostalim sprječavanje utaje poreza, šverca cigaretama i naftom, osnaživanje režima prisilne naplate, brzo procesuiranje kaznenih i prekršajnih prijava itd. (14 sati, Vlada RH, Trg sv. Marka 2).

OSIJEK - Konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća Osijeka. Na svibanjskim lokalnim izborima najviše vijećničkih mjesta od ukupno 25 osvojila je Nezavisna lista Branimira Glavaša koja je dobila osam vijećnika. Slijede koalicija LS-SBHS-HNS-Zeleni Hrvatske sa šest vijećničkih mjesta, HSP s četri vijećnika, koalicija SDP-HSS s tri te HDZ i HSU s po dva vijećnička mjesta. Partnerski sporazum potpisali su Nezavisna lista Branimira Glavaša i HSP koji zajedno imaju 12 vijećnika. (10 sati, Velika vijećnica Županijske palače).

PULA - Druga sjednica Gradskoga vijeća Pule na kojoj će se birati novi pulski gradonačelnik. Gradsko vijeće Pule ima 26 vijećnika od kojih je 11 pripalo koaliciji IDS-SDP, pet vijećničkih mjesta ima Nezavisna list Loredane Štok, četiri koalicija IDF-HSLS-LS, četiri HSU, a po jedno vijećničko mjesto imaju HDZ i koalicija HNS-DSZ-HSS. (18 sati).

KARLOVAC - Početak trodnevnoga radnog dijela sastanka "DABLAS Task Forcea" na kojemu će biti riječi o poticanju novih projekata za smanjivanje onečišćenja u Dunavskome i Crnomorskome slijevu te načinu financiranja tih projekata. Svrha "DABLAS Task Forcea" je smanjenje onečišćenja u Dunavskome i Crnomorskome slijevu izgradnjom prioritetnih objekata za pročišćavanje otpadnih voda. Riječ je o četvrtom sastanku koji se održava na prijedlog Generalne uprave za zaštitu okoliša Europske komisije. Karlovac je pak izabran kao jedan od prvih gradova koji je dobio podršku "DABLAS Task Forcea" za financiranje izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. (13 sati, Gradska vijećnica Karlovca).

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić uručit će odličje reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića uglednomu francuskom profesoru slavistu Paulu Gardeu. Tim odličjem profesora Paula Garda odlikovao je predsjednik Republike Stjepan Mesić za unaprjeđenje kulturnih i drugih odnosa Republike Hrvatske i Republike Francuske. (11,30 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Vladimira Šeksa "Temeljci hrvatske državnosti". (12 sati, predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice bb).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Partizanska i komunistička represija i zločini u Hrvatskoj 1944.-1946- - Dokumenti" koju su objavili Hrvatski institut za povijest i Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje iz Slavonskoga Broda. (12 sati, "Zlatna dvorana" Hrvatskoga instituta za povijest, Opatička 10).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu izložbe "Sinjska alka 1715.-2005. - Obnova i zaštita". Izložbu je u sklopu obilježavanja jubilarne 200. Sinjske alke priredilo Viteško alkarsko društvo Sinj u suradnji s Hrvatskim restauratorskim zavodom iz Zagreba. Visoki pokrovitelj izložbe je Ministarstvo kulture RH, a bit će svečano otvorena 18. lipnja u Arheološkome muzeju u Zagrebu. (11 sati, Arheološki muzej, Trg Nikole Šubića Zrinskog 19).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Mjesta pisanog pamćenja" na kojoj će biti predstavljeni faksimili rukopisa koji se čuvaju u talijanskim nacionalnim knjižnicama i tema" talijanske javne knjižnice između zaštite i korištenja". Izložba se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije Carla Azeglia Ciampia. (20 sati, predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice bb).

ZAGREB - Proslava deset godina izlaženja News magazina Nacional te jubilarnoga 500. broja toga magazina. U službenome dijelu proslave bit će prikazan dokumentarni program s deset najvećih priča iz arhiva "Nacionala". (20,30 sati, Hrvatsko narodno kazalište, Trg maršala Tita 15).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙