FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potraga za dva tigra blizu kineskog turističkog središta

PEKING, 17. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Tisuću osoba u petak je krenulo uhajku s ciljem pronalaska dva tigra primijećena u blizini kineskogturističkog središtu na istoku Kine, piše kineski list.
PEKING, 17. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Tisuću osoba u petak je krenulo u hajku s ciljem pronalaska dva tigra primijećena u blizini kineskog turističkog središtu na istoku Kine, piše kineski list.

Dvije životinje, jedna odrasla i jedna mlada, viđene su kako lutaju u blizini planine Tai, u pokrajini Shandong, istaknuo je anglofoni dnevnik China Daily.

Podrijetlo dviju životinja nije jasno određeno. Tigrovi žive na slobodi u nekim kineskim područjima, ali ne i u Shandongu.

Zoološki vrtovi Dongbei Tiger i Jinan Safari, blizu planine Tai, opovrgli su gubitak ili bijeg životinja. Lokalne vlasti kažu kako je isključena mogućnost da su dvije mačke pobjegle iz cirkusa.

Kina posjeduje nekoliko podvrsta tigrova, među kojima kineskog tigra, tigra ljubavi, bengalskog tigra i indokineskog tigra. Njihov broj sve brže opada.

Vjeruje se da postoji tek tridesetak kineskih tigrova na slobodi, te šezdesetak u zatočeništvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙