FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina će cijepiti perad protiv ptičje gripe

PEKING, 23. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Kina je u ponedjeljak počelacijepiti milijune peradi u pokrajini Qinghai protiv ptičje gripe,nakon što je ustanovljeno da je od te bolesti uginulo 178 pticaselica.
PEKING, 23. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Kina je u ponedjeljak počela cijepiti milijune peradi u pokrajini Qinghai protiv ptičje gripe, nakon što je ustanovljeno da je od te bolesti uginulo 178 ptica selica.

Park prirode oko jezera Qinghai, u kojem su u svibnju pronađene uginule divlje guske, za koje je poslije potvrđeno da su bile zaražene smrtonosnim virusom H5N1, u ponedjeljak je bio zatvoren za javnost, a u blizini su uspostavljeni priručni objekti za karantenu.

Zasad još nema dokaza da su ptice selice prenijele ptičju gripu, ali je oprez povećan, jer su neke uginule ptice stigle iz jugoistočne Azije, u kojoj je pronađen tip virusa ptičje gripe koji je smrtonosniji od onoga koji je dosad bio poznat u Kini, a možda sadrži i gen koji omogućava prijenos zaraze s peradi na ljude, priopćili su kineski dužnosnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙