FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kim Jong-Il susreće južnokorejskog ministra ujedinjenja

SEUL, 17. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-Iltrebao bi se u petak susresti u Pjongjangu s južnokorejskim ministromzaduženim za odnose dvije zemlje Chungom Dong-Youngom, izjavio jeglasnogovornik vlade u Seulu.
SEUL, 17. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-Il trebao bi se u petak susresti u Pjongjangu s južnokorejskim ministrom zaduženim za odnose dvije zemlje Chungom Dong-Youngom, izjavio je glasnogovornik vlade u Seulu.

Ministar ujedinjenja Chung odveden je u nepoznatom pravcu na poseban razgovor s sjevernokorejskim čelnikom, kazao je njegov glasnogovornik Kim Hong-Je. Nije poznat sadržaj razgovora.

Chung je na čelu južnokorejskog izaslanstva sa 40 članova, pozvanog u Pjongjang na proslavu pete obljetnice prvog međukorejskog summita u lipnju 2000. U Seul bi se trebao vratiti u petak.

Do susreta sa sjevernokorejskim čelnikom dolazi u trenutku kad Pjongjang ne pokazuje nikakvu volju da nastavi s razgovorima o prekidu programa nuklearnog naoružanja, usprkos apelima SAD-a i drugih zemalja u tom smislu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙