FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraga radi propusta na vojnoj akademiji princa Harryja

LONDON, 16. lipnja 2005. (Hina/AP) - Britanski ministar obranezapovijedio je u četvrtak pokretanje istrage u vojnoj školi u kojoj seobučava princ Harry nakon što je u tisku objavljeno da je jedannovinar s kamerom i lažnom bombom ušao u školu i snimio princa.
LONDON, 16. lipnja 2005. (Hina/AP) - Britanski ministar obrane zapovijedio je u četvrtak pokretanje istrage u vojnoj školi u kojoj se obučava princ Harry nakon što je u tisku objavljeno da je jedan novinar s kamerom i lažnom bombom ušao u školu i snimio princa.

Britanski tabloid Sun je objavio da je jedan od njegovih novinara predstavljajući se kao student ušao u knjižnicu Kraljevske vojne akademije Sandhurst u Surreyu, gdje mlađi sin britanskog princa Charlesa prolazi časničku obuku.

Novinar je proveo osam sati lutajući po ustanovi i snimio princa Harryja čije je snimke objavio tabloid. Također je za boravka na akademiji sastavio, kako piše Sun, lažnu bombu koristeći žice, plastelin, baterije i sat koje je imao u svojem automobilu.

Glasnogovornik ministarstva obrane je potvrdio da je novinsko izvješće točno. Ministar obrane John Reid je rekao da je naredio da se odmah pokrene istraga o tom "ozbiljnom sigurnosnom propustu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙