FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvoren dječji dom Strawberry Field

LONDON, 31. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Dječji dom koji je postaobesmrtan zahvaljujući hitu Betlesa "Strawberry Fields Forever" zatvarase u utorak nakon 69 godina rada s neprilagođenim liverpoolskimtinejdžerima.
LONDON, 31. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Dječji dom koji je postao besmrtan zahvaljujući hitu Betlesa "Strawberry Fields Forever" zatvara se u utorak nakon 69 godina rada s neprilagođenim liverpoolskim tinejdžerima.

Vojska spasa objavila je da su sva djeca napustila dom Strawberry Field te da je briga za djecu u ulici Beaconsfield završila u utorak.

Nikakva odluka nije donesena o sudbini te zgrade ili o njezinim slavnim željeznim vratima koji su postala poznata tisućama obožavatelja Beatlesa nakon što se pjesma "Strawberry Fields Forever" počela emitirati 1967. godine.

John Lennon običavao je posjećivati taj dom kao dječak kako bi se igrao s tamošnjom djecom. Promijenio je ime domu za pjesmu kako bi bilo melodioznije.

Pjesma je puštena kao singl zajedno s "Penny Lane" i postala je broj jedan u SAD-u, dok je u Velikoj Britaniji stigla tek do drugog mjesta.

Vojska spasa objasnila je da je dom zatvoren u sklopu nacionalne politike socijalne službe da se traže manje, obiteljske jedinice za brigu o djeci umjesto velikih rezidencijalnih institucija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙