FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska banka odobrila zajam Hrvatskoj za poboljšanje socijalnih službi

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Svjetska banka odobrila zajamHrvatskoj za poboljšanje socijalnih službi
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Svjetska banka odobrila zajam Hrvatskoj za poboljšanje socijalnih službi

HINA - Financijski servis

Svjetska banka je u utorak odobrila Hrvatskoj zajam od 40 milijuna dolara za projekt razvitka socijalne skrbi.

Glavni cilj projekta je ojačati kvalitetu, usmjerenost i upravljanje socijalnom potporom i službama za one kojima je najviše potrebna i podržava program hrvatske Vlade za smanjenje siromaštva, priopćila je Svjetska banka.

"Ovaj projekt će pomoći u razvijanju sustava socijalne skrbi koji brine o najugroženijim članovima hrvatskog društva i pomaže im da svladaju poteškoće svakodnevnog života", rekao je Annand Seth, direktor u Svjetskoj banci za Hrvatsku, Bugrasku i Rumunjsku.

Odbor izvšnih direktora Svjetske banke je zajam Hrvatskoj dodijelio na 15 godina uključujući 5 godina počeka.

Projekt će pomoći hrvatskoj Vladi da provede svoju strategiju prema deinstitucionalizaciji toga područja i uključivanju, a trebao bi poboljšati socijalne usluge, ojačati informatički sustav socijalnih službi i unaprijediti postojeće ustanove socijalnih službi.

On će nastojati ojačati mogućnost da do socijalne potpore dođu vrlo siromašni, smanjujući opasnost da oni kojima treba budu isključeni tako što će učiniti socijalnu potporu razumljivijom te olakšati da se postavi zahtjev za njom.

Projekt će provedbom niza organizacijskih, upravnih i financijskih mehanizama povećati kvalitetu i učinkovitost socijalnih službi kako bi bolje mogle odgovoriti potrebama svojih korisnika. Također će potaknuti razvitak socijalnih službi u lokalnim zajednicama i poboljšanje fizičke infrastrukture u socijalnim službama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙