FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 7. lipnja

ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 7. lipnja
ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 7. lipnja

ZAGREB - Sjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora (15 sati, dvorana Eugena Kvaternika, Trg sv. Marka 6).

ŠIBENIK - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor svečano će pustiti u plovidbu brod namijenjen pružanju pomoći starijim osobama na otocima šibenskog arhipelaga, u okviru Programa "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama" (11,00 sati, na rivi ispred zgrade Gradskog poglavarstva Grada Šibenika). Jadranka Kosor potom će otvoriti i Savjetovalište za djecu, mladež, brak i obitelj (12,00 sati, Prvićka 2).

PULA - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt posjetit će Županijski i Općinski sud u Puli. Na Županijskom sudu prisustvovat će predstavljanju digitalnih zemljišnih knjiga za pulsko područje, prvo u kojem su sve ručno vođene zemljišne knjige prebačene u digitalni oblik (11 sati). Potom će u Gradskoj vijećnici s predstavnicima grada potpisati ugovor o ustupanju prostora za potrebe zemljišnoknjižnog odjela pulskog Općinskog suda.

ZAGREB - U Uredu predsjednika Republike održat će se prezentacija Državne uprave za zaštitu i spašavanje o osnovnim značajkama sustava zaštite i spašavanja u Hrvatskoj (12 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Svečano otvorenje prvog dječjeg "Centra za transplantaciju matičnih stanica Klinike za dječje bolesti Zagreb. Centar će otvoriti predsjednik Republike Stjepan Mesić, nakon čega će se održati konferencija za novinare i podjela zahvalnica donatorima i pokroviteljima (11 sati, Klinika za dječje bolesti Zagreb).

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić prisustvovat će svečanosti puštanja u pogon nove tiskarske linije Nakladničko-izdavačke kuće "Znanje", vrijedne 2,5 milijuna eura (18 sati, Mandićeva 2).

RIJEKA - Novi sastav Gradskog vijeća Rijeke bit će konstituiran na sutrašnjoj sjednici. Natpolovičnu većinu vijećničkih mjesta, 19 od 33, osvojila je koalicija stranaka SDP-HNS-IDS-HSU-HSS-LS-ARS i SDA. Sedam mjesta osvojila je koalicija HDZ-Hrvatski demokršćani-HKDU-DC, tri mjesta koalicija PGS-HSLS, a po dva HSP i stranka Vladimira Bebića Treći hrvatski blok. Prema predizbornom dogovoru pobjedničke koalicije, predsjednica Gradskog vijeće biti će Doroteja Pešić-Bukovac iz IDS-a, a gradonačelnik SDP-ovac Vojko Obersnel, koji je tu dužnost obnašao i u prošlom mandatu (10 sati, Vijećnica grada Rijeke).

ZAGREB - Sastanak predstavnika Vladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, Komisije Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj za odnos s državom te supredsjedatelja mješovitih povjerenstava i komisija Vlade i SPC-a. Najavljene teme razgovora su povrat nacionalizirane imovine te obnova pet započetih, a nedovršenih objekata (14 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 9. pjesničkih susreta "Dobro jutro more" (12 sati, dvorana Matice hrvatske, Matičina 2).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon - 01/ 48 08 600

fax - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙