FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sukobi i krvoproliće nastavljaju se diljem Iraka

BAGDAD , 14. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Diljem Iraka i dalje senastavljaju sukobi i krvoproliće, izvijestile su u utorak agencije, aFrance presse javlja kako je samo danas ondje poginulo trideset osamosoba.
BAGDAD , 14. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Diljem Iraka i dalje se nastavljaju sukobi i krvoproliće, izvijestile su u utorak agencije, a France presse javlja kako je samo danas ondje poginulo trideset osam osoba.

U ponedjeljak su u napadu zapadno od Bagdada poginula dvojica američkih vojnika, kada je njihovo vozilo naletjelo na eksplozivnu napravu, izvijestila je američka vojska. "Incident se dogodio tijekom sukoba u blizini Ramadija", glavnoga grada sunitske pobunjeničke pokrajine Al-Anbar, 100 km zapadno od Bagdada, prenosi AP.

Sjeverno od Bagdada u blizini mjesta Mekhul, 211 km udaljenog od glavnog grada, u utorak je u odvojenim napadima poginulo osam Iračana, među kojima dvojica vojnika. "Tijekom prolaza konvoja pokraj Mekhula rano jutros poginuo je jedan vojnik, a dvojica vojnika i još dvojica pripadnika specijalnih snaga policije ozlijeđena su u napadu iz zasjede", izvijestila je lokalna policija.

Troje civila - muškarac, žena i šestogodišnje dijete poginulo je u regiji Siniyah u trenutku kada su iračke snage reda otvorile vatru na njihovo vozilo koje se previše približilo konvoju vojnih vozila.

Pokraj Samarre, 125 km sjeverno od Bagdada pronađena su tijela dvojice vozača kamiona koji su ustrijeljeni danas. Policija je izvijestila da su vozači radili za američku vojsku.

U samoubilačkom napadu koji se dogodio jutros u gradu Kirkuku poginulo je dvadeset osoba , a deset ih je nastradalo u eksploziji automobila bombe u Baqubi.

Vladini izvori u utorak su priopćili ako su iračke snage sigurnosti uhitile ključnoga člana terorističke skupine Abu Musaba al-Zarqawija, optuženog za prodaju automobila i daljinskih upravljača koje su koristili napadači-samobojice. Jassim Hazan Hamadi al-Bazi, poznat i kao Abu Ahmed, uhićen je 7. lipnja, stoji u priopćenju te se dodaje kako je riječ o članu Al-Qaidine iračke ćelije koju predvodi Hussayn Ibrahim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙