FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 3. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta.
ZAGREB, 3. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta.

NEW YORK - Kina se protivi formuli proširenja Vijeća sigurnosti UN-a koju predlažu Njemačka, Brazil, Indija i Japan, a prema kojoj bi svaka od tih zemalja dobila stalno mjesto u Vijeću, izjavio je u četvrtak veleposlanik Kine pri UN-u Wang Guangya. Ako te četiri zemlje, nazvane G4, nastave s tom inicijativom, "Kina će se sigurno usprotiviti", kazao je Wang novinarima u sjedištu UN-a u New Yorku. G4 je 16. svibnja u opticaj pustio nacrt rezolucije namijenjen Općoj skupštini UN-a kojim se predviđa načelo širenja Vijeća na 25 članica nasuprot sadašnjih 15, sa šest novih stalnih članica, četiri navedene i dvije afričke zemlje koje bi bile naknadno određene.

BRASILIA - Sedamnaest brazilskih Indiosa, uključujući i četvero djece, utopilo se u četvrtak kad je njihov minibus sletio u u odvodni kanal na sjeveroistoku Brazila tijekom tropske oluje, priopćila je policija. Indiosi iz plemena Pankararus vraćali su se u svoja sela nakon što su bili na liječenju u obalnom gradu Recifeu kad je njihov minibus iz još neutvrđenih razloga sletio s ceste. Samo je jedan putnik preživio nesreću.

SKOPLJE - Makedonska nogometna reprezentacija nije u četvrtak stigla u aremenijski grad Yerevan gdje u subotu treba igrati nogometnu utakmicu, jer joj je turska zračna kontrola zabranila let preko njezina teritorija, izvijestili su mediji. Makedonski nogometaši, koji bi u subotu trebali odigrati s armenijskom reprezentacijom kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo, vratili su se u Skoplje bez jasnog objašnjenja zašto im je zabranjen let preko Turske. Turska zračna kontrola zapovjedila je Makedonskom zračnom prijevozniku (MAT) da se vrati u Skoplje, 90 minuta nakon što je ušao u turski zračni prostor, navode mediji. Makedonski mediji su kao uzrok tom incidentu pripisali nemirne političke odnose između Turske i Armenije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙