FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Del Ponte optužila Koštunicu da ne želi uhititi zločince

NEW YORK, 13. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Sedam optuženih ratnihzločinaca "u dosegu" su vlasti iz Beograda, ali srbijanski premijerVojislav Koštunica "ne želi provesti uhićenja", izjavila je uponedjeljak glavna haška tužiteljica Carla del Ponte.
NEW YORK, 13. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Sedam optuženih ratnih zločinaca "u dosegu" su vlasti iz Beograda, ali srbijanski premijer Vojislav Koštunica "ne želi provesti uhićenja", izjavila je u ponedjeljak glavna haška tužiteljica Carla del Ponte.

U govoru pred Vijećem sigurnosti UN del Ponte je rekla kako je Beograd u posljednje vrijeme pokazao "veliku promjenu" u dotadašnjem odbijanju suradnje s haškim sudom te da je od prosinca prošle godine ICTY-u predao 14 optuženika za rane zločine.

No još ih je sedam "u dosegu" vlasti, koje bi ih mogle uhititi same, ili uz pomoć Hrvatske i BiH, napomenula je.

"Premijer Koštunica dao mi je jamstva da će njegova vlada izručiti i te preostale bjegunce i očekujem da ispuni tu obvezu. No, čni mi se da ne želi izvesti uhićenja", ustvrdila je del Ponte.

Ona i predsjednik ICTY-a Theodore Meron došli su pred Vijećem sigurnosti izvijestiti o radu suda i razmotriti pitanja njegovi financija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙