FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIP Open: U finalu Reckermann/Dieckmann - Marcio/Fabio

ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Glavni favoriti turnira, brazilskipar Ricardo i Emanuel, nisu uspjeli ući u veliko nedjeljno finale VIPOpena, turnira iz Svjetske serije u odbojci na pijesku koji se održavana zagrebačkom Jarunu.
ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Glavni favoriti turnira, brazilski par Ricardo i Emanuel, nisu uspjeli ući u veliko nedjeljno finale VIP Opena, turnira iz Svjetske serije u odbojci na pijesku koji se održava na zagrebačkom Jarunu.

Njihovi protivnici, dosad neporažena njemačka kombinacija Jonas Reckermann i Markus Dieckmann, pred tribinama prepunim izvrsno raspoloženih gledatelja, ušli su u finale s uvjerljivih 2-0 u setovima (21-13, 21-18).

Prvi set osvojili su iznenađujuće lako. Od samog početka meča Reckermann je dominirao mrežom potpuno blokirajući sve pokušaje Ricarda i Emanuela, te je semafor već nakon nekoliko minuta pokazivao visokih 14-7 za njemački par. Iskusni Nijemci ostatak seta rutinski su priveli kraju sa 21-13. U drugom setu Ricardo je konačno proradio na mreži, pa je brazilski par ponudio puno ujednačeniju igru te na trenutke i vodio, no "Berlinski zid" nije propuštao.

"Jako sam zadovoljan našom igrom, jer dobiti Ricarda i Emanuela dva puta zaredom na istom turniru predstavlja sjajan uspjeh. Stalno dižemo formu i potpuno smo spremni za Svjetsko prvenstvo u Berlinu. Sigurno smo u igri za naslov, a nadamo se da će i drugi njemački parovi biti potpuno spremni", izjavio je Markus Dieckmann po završetku polufinalnog meča.

U drugom, brazilskom polufinalu, publika je usitinu došla na svoje, jer je prikazana spektakularna odbojka na pijesku, a nakon gotovo sat vremena izjednačene borbe kao pobjednici su izašli Marcio Araujo i Fabio de Jesus Magalhaes rezultatom 26-24, 21-17. Zagrebački će turnir zasigurno pamtiti ne samo po ulasku u svoj prvi polufinale i finale Svjetske serije, već i po činjenici da su ostvarili nevjerojatnu seriju od osam uzastopnih pobjeda, koja seže još iz mečeva kvota po državi.

Priliku za plasman u svoj premijerni finale Marcio Araujo i Fabio de Jesus Magalhaes shvatili su iznimno ozbiljno te su u meč krenuli motivirano i nadahnuto. Sve do rezultata 17-17 održavali su prednost stečenu početkom seta od jednog do dva boda, no tada se bude Harley i Benjamin i po prvi puta preuzimaju vodstvo. Od tog trenutka slijedi nevjerojatna drama, koja nijednog od 3.000 prisutnih gledatelja, a među njima i tri hrvatske NBA zvijezde Gordana Giričeka, Zorana Planinića i Marija Kasuna, nije ostavila ravnodušnim.

Naposljetku, sretno i spretno, takozvanom "prasicom", do 26-24 dolaze Marcio i Fabio. U drugom setu od rezultata 3-4 serijom 6-0 dolaze do 9-4, i mirno dovršavaju susret osiguravajući si sutrašnju borbu za naslov pobjednika VIP Opena 2005.

U nedjeljnom susretu za treće mjesto s početkom u 12 sati pomalo iznenađujuće borit će se prvi i peti nositelji Brazilci Ricardo i Emanuel, te Harley i Benjamin. U velikom finalu u 16.45 priliku za osvajanje zagrebačkog turnira imaju dva dosad neporažena para: Marcio Araujo/Fabio de Jesus Magalhaes i Jonas Reckermann/Markus Dieckmann.

REZULTATI POLUFINALA:

Reckermann/Dieckmann (Njem) - Ricardo/Emanuel (Bra) 2-0 (21-13, 21-18)

Marcio/Fabio (Bra) - Harley/Benjamin (Bra) 2-0 (26-24, 21-17)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙