FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajina: Optuženi za ubojstvo novinara Gongadzea priznali krivnju

ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Optuženi za ubojstvo novinaraGeorgija Gongadzea priznali su svoju krivnju, izjavio je ukrajinskiglavni tužitelj Svjatoslav Piskun, a prenijela je u ponedjeljak ruskanovinska agencija Itar-Tass.
ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Optuženi za ubojstvo novinara Georgija Gongadzea priznali su svoju krivnju, izjavio je ukrajinski glavni tužitelj Svjatoslav Piskun, a prenijela je u ponedjeljak ruska novinska agencija Itar-Tass.

Prema njegovim riječima, "ubojstvo su izvršili policajci" koji se "nisu mogli sami odlučiti na taj korak". Piskun u izjavi za ukrajinsku televiziju UT-1 nije želio imenovati naručitelje ubojstva nego je samo rekao da zasad nema dovoljno dokaza.

On je izjavio da će slučaj biti predan sudu u srpnju, a da će nerazjašnjena pitanja ili dotad biti riješena, ili će se rješavati paralelno sa sudskim procesom.

"Priznavanje krivnje potvrđuje da idemo u dobrom smjeru", istaknuo je Piskun.

Oporbeni novinar Georgij Gongadze nestao je 16. rujna 2000. Nakon njegova nestanka

u Ukrajini se razbuktao politički skandal oko mogućnosti da je tadašnji predsjednik Leonid Kučma umiješan u taj slučaj. Kučma je kategorički odbacio takve navode.

U studenome iste godine pronađeno je Gongadzeovo obezglavljeno tijelo u jednoj šumi nedaleko od Kijeva. Policajci koji su ga ubili odrezali su mu glavu, a tijelo polili kiselinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙