FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko: Europa neće biti potpuna bez Ukrajine

VILNIUS , 15. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Ukrajina je "europska zemlja",a "Europa bez nje neće biti potpuna", izjavio je ukrajinskipredsjednik Viktor Juščenko koji je, prije sudjelovanja u radu summitaVijeća Europe u ponedjeljak u Varšavi, u nedjelju nakratko posjetioVilnius.
VILNIUS , 15. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Ukrajina je "europska zemlja", a "Europa bez nje neće biti potpuna", izjavio je ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko koji je, prije sudjelovanja u radu summita Vijeća Europe u ponedjeljak u Varšavi, u nedjelju nakratko posjetio Vilnius.

"Ukrajina je europska zemlja, a ne zemlja smještena na njezinim granicama. Geografsko središte Europe nalazi se u zapadnoj Ukrajini. Europa ne može funkcionirati bez svojeg srca. Europa bez Ukrajine neće nikad biti potpuna", istaknuo je predsjednik te bivše sovjetske republike koja želi postati članicom EU-a.

Juščenko je to kazao nakon sastanka s litavskim predsjednikom Valdasom Adamkusom. Dvojica predsjednika zatim su otputovali u Varšavu gdje će sudjelovati u radu 3. summita Vijeća Europe koji će se u ponedjeljak i utorak održati u glavnome poljskom gradu.

Litva je članicom Vijeća Europe postala 1993., a Ukrajina dvije godine nakon toga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙