FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kinom se širi genetski modificirana riža

HONG KONG, 13. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Greenpeace, udruga kojaaktivno vodi kampanju za zaštitu okoliša, u ponedjeljak je priopćilada veletrgovci u južnom kineskom gradu Guangzhou prodaju genetskimodificiranu rižu koja je inače zabranjena, izazivši zabrinutost da seGMO "nekontrolirano širi Kinom".
HONG KONG, 13. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Greenpeace, udruga koja aktivno vodi kampanju za zaštitu okoliša, u ponedjeljak je priopćila da veletrgovci u južnom kineskom gradu Guangzhou prodaju genetski modificiranu rižu koja je inače zabranjena, izazivši zabrinutost da se GMO "nekontrolirano širi Kinom".

Prije Guangzhou, Greenpeace je genetski modificiranu rižu otkrio u provinciji Hubei, u središnjoj Kini, upozorivši vlasti na to. Usprkos obećanju da će se pokrenuti službena istraga, Greenpeace je sa žaljenjem zaključio da ništa nije poduzeto.

Potvrdu da se radi o genetski modificiranoj hrani, Greenpeace je, nakon uzimanja uzoraka, dobio od laboratorija u Njemačkoj.

Prema riječima Sze Pang Cheunga, aktiviste Greenpeacea u Hong Kongu, "nekoliko je zemalja, uključujući Japan, Koreju i zemlje EU, prenijelo zabrinutost kineskoj vladi zbog mogućeg zagađenja izvoznih zaliha kineske riže"

"Sve je više jasno da međunarodna zajednica ne želi genetski modificiranu rižu...jer su brojni pokazatelji da može izazvati teške alergijske reakcije", kazao je Sze.

Kineska vlada se još nije oglasila na optužbe Greenpeacea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙