FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisano pismo namjere o osnivanju tvrtke "Jezgra I3 d.o.o."

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - U Ministarstvu znanosti, obrazovanjai športa danas je potpisano pismo namjere kojim Ministarstvo podupireosnivanje tvrtke "Jezgra I3 d.o.o." u vlasništvu Instituta "RuđeraBoškovića" (IRB) i privatnog Instituta za informatičke inovacije uSvetom Križu Začretju.
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa danas je potpisano pismo namjere kojim Ministarstvo podupire osnivanje tvrtke "Jezgra I3 d.o.o." u vlasništvu Instituta "Ruđera Boškovića" (IRB) i privatnog Instituta za informatičke inovacije u Svetom Križu Začretju.

Novoosnovana tvrtka bavila bi se informatičkim i telekomunikacijskim tehnologijama, a tim bi se projektom prvi put u Hrvatskoj dio zajedničke dobiti usmjeravao jednom javnom institutu - IRB-u.

"To je prvi oblik osnivanja tvrtke koja djeluje na načelu suradnje javnog poduzeća, države i privatnog sektora, a cilj joj razvoj znanosti i tehnologije u Hrvatskoj", izjavio je ministar Dragan Primorac, dodavši da je riječ o "povijesnom iskoraku".

Pismo namjere potpisali su i ravnatelj Instituta "Ruđera Boškovića" Mladen Žinić i osnivač privatnoga Instituta za informatičke inovacije Janko Mršić Flogel, jedan od inovatora prvih usluga SMS, WAP-a i Bluetootha.

Institut za informatičke inovacije je razvojno-istraživačka ustanova kojoj je namjera proučavati i proširiti uporabu informatičkih sustava, rekao je Mršić Flogel. Dodao je da Institut već pregovora o suradnji u projektima koje će informatički poduprijeti.

Vlasnik je u privatni Institut, smješten u dvorcu u Svetom Križu Začretju, uložio više od milijun eura, a tri milijuna kuna kani uložiti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Na konferenciji su bili i članovi Znanstvenog vijeća Instituta Bill Yeager, jedan od izumitelja Interneta, David Levy, predsjednik Međunarodne organizacije za računalne igre, i Bengt Carlstrom, savjetnik na švedskom Institutu za tehnološki razvoj, multimedijalne sustave i Internet.

Ministar je danas predstavio svojeg savjetnika za ulaganja u znanost i tehnologiju Chemia Peresa iz Izraela koji radi dobrovoljno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙