FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijeri Višegradske skupine za nastavak ratifikacije Ustava EU-a

VARŠAVA, 10. lipnja 2005. (Hina/DPA) - Premijeri Poljske, Češke,Slovačke i Mađarske izjasnili su se u petak za nastavak ratifikacijeeuropskog Ustava unatoč francuskom i nizozemskom "ne".
VARŠAVA, 10. lipnja 2005. (Hina/DPA) - Premijeri Poljske, Češke, Slovačke i Mađarske izjasnili su se u petak za nastavak ratifikacije europskog Ustava unatoč francuskom i nizozemskom "ne".

Predsjednici vlada članica Višegradske skupine okupili su se u petak u poljskom gradu Kazimierz Dolnyu, 120 kilometara jugoistočno od Varašave, kako bi razmotrili pitanja od zajedničkog interesa i interesa EU-a.

"Sve zemlje članice trebaju se izjasniti o europskom Ustavu. One moraju nastaviti ratifikaciju u ritmu koji ocijene najadekvatnijim", stoji u zajedničkoj izjavi premijera Višegradske skupine.

Očekuje se da će osim usvajanja zajedničke strategije glede ratifikacije europskog Ustava također usvojiti i proračun EU-a za 2007.-2013., kao i podržati težnje Ukrajine za članstvom u toj integraciji.

Sastanak Višegradske skupine, kojem nazoče poljski premijer Marek Belka, češki Jiri Paroubek, slovački Mikulas Dzurinda, mađarski Ferenc Gyurcsany i predsjednica ukrajinske vlade Julija Timošenko, održava se tjedan dana prije odlučujećeg summita EU-a u Bruxellesu. Bruxelleski summit pokušat će prevladati krizu koje je izazvalo francusko i nizozemsko "ne" na referendumima o europskom Ustavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙