FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oko osam posto više milijunaša na svijetu u 2004.

NEW YORK, 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Broj milijunaša (u dolarima)najviše je tijekom 2004. godine narastao u Aziji i Sjevernoj Americikoji su najviše profitirali od rekordnog svjetskog gospodarskog rastau posljednjih 20 godina, dok je u Europi taj porast bio dva putasporiji, stoji u izvješću kojeg su objavili banke Merrill Lynch iCapgemini.
NEW YORK, 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Broj milijunaša (u dolarima) najviše je tijekom 2004. godine narastao u Aziji i Sjevernoj Americi koji su najviše profitirali od rekordnog svjetskog gospodarskog rasta u posljednjih 20 godina, dok je u Europi taj porast bio dva puta sporiji, stoji u izvješću kojeg su objavili banke Merrill Lynch i Capgemini.

Ukupno je u svijetu broj osoba koji imaju bogatstvo vrijedno milijun dolara - bez vrijednosti njihovih nekretnina - porastao je za osam posto u 2004. godini na 8,3 milijuna. Njihova zajednička imovina vrijedna je 30.200 milijardi dolara.

To je najveći porast vrijednosti imovine najbogatijih ljudi u posljednje tri godine, ističu autori godišnjeg izvješća nazvanog World Wealth Report.

Dva glavna čimbenika obogaćivanja su najveći gospodarski rast ikada zabilježen i rast na burzama, objasnio je zamjenik predsjednika banke Merrill Lynch James Gorman.

No financijski se uspjeh razlikuje po kontinentima.

Sjeverna je Amerika kontinent koji broji 2,7 milijuna milijunaša i njihov je broj u 2004. godini porastao za deset posto, dok je na području Azije i Pacifika porastao za osam posto (2,3 milijuna milijunaša) i za oko četiri posto u Europi (2,6 milijuna milijunaša).

Na Starom kontinentu samo Velika Britanija i Španjolska bilježe rast koji se može uspoređivati sa svjetskim prosjekom, dodaje se u izvješću.

"Prema regijama Singapur, Hong Kong, Australija i Indija bilježe najveći rast milijunaša, dok su bogataši Južnoafričke Republike i na Bliskom istoku iskoristili porast cijena nafte i sirovina", kazao je Gorman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙