FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 28. svibnja

ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 28. svibnja.
ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 28. svibnja.

ZAGREB - U prigodi 28. svibnja, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar obrane Berislav Rončević položit će vijence kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Mirogoju (od 9 sati). Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle u Domovinskom ratu bit će služena u crkvi Sveta mati slobode na Jarunu na kojoj će biti nazočan i predsjednik Mesić (Park prijateljstva u 11 sati). Dan Oružanih snaga bit će obilježen i različitim edukativnim, promotivnim i zabavnim sadržajima (na Jarunu od 14 do 20 sati). U Domu Hrvatske vojske "Zvonimir" bit će održana svečana akademija na kojoj će Mesić dodijeliti činove visokim časnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga. Mesić, Rončević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Josip Lucić uručit će djelatnicima MORH-a i pripadnicima Oružanih snaga pohvale i nagrade (u 17 sati).

ZAGREB - Skup u povodu 57. obljetnice završetka rada partizanskih gimnazija na kojem će biti i predsjednik Republike Stjepan Mesić (Kulturno-umjetničko društvo "Lira", Radićeva 26 u 13 sati).

RIJEKA - U brodogradilištu 3. maj bit će porinut tanker za prijevoz ulja i naftnih prerađevina koji se gradi za tvrtku Carl Buttner iz Bremena. Tanker je nosivosti 23.400 tona, duljine 168 metara i peti je brod koji će riječko brodogradilište izraditi za istog njemačkog brodara.

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Marko Curać

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙