FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Predstavljen program Dana Svetoga Vida

Hrvatska-blagdani-proramiRijeka: Predstavljen program Dana Svetoga VidaRIJEKA, 9. lipnja 2005. (Hina) -
RIJEKA, 9. lipnja 2005. (Hina) -

Program proslave blagdana sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke, 15. lipnja, koji se obilježava kao Dan Grada, predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinstvo u sjedištu Riječke nadbiskupije.

Središnja crkvena svečanost počinje na sam blagdan u 18 sati, kad će nakon procesije ulicama središta grada biti održano euharistijsko slavlje koje će predvoditi nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić uz koncelebraciju riječkog nadbiskupa Ivana Devčića i apostolskog nuncija Francisca Javiera Lozana.

U jutarnjim satima misu u riječkoj katedrali služit će nadbiskup Ivan Devčić, a nakon njega na talijanskom jeziku tršćanski biskup Eugenio Ravignani.

Osim crkvenog slavlja na rasporedu svjetovnog programa obilježavanja dana sv. Vida je znanstveni skup "Povijesne poveznice grada na Rječini", večeri sakralne poezije na čakavskom narječju te glazbene i športske priredbe.

Među glazbenim se izdvaja koncert Orkestra i Opere HNK "Ivana pl. Zajca" pod ravnanjem Miroslava Homena (13. lipnja), s djelima W. A. Mozarta, koncert mladih riječkih rock-grupa "Rock za Ri" i "Riječka noć" (15. lipnja) na kojoj će nastupiti popularni lokalni izvođači.

Na Dan sv. Vida održat će se svečana sjednica riječkoga Gradskog vijeća.

(Hina) xdsil ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙