FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ujutro štrajk u srednjim školama, očekuje se dogovor tijekom dana

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Štrajk u srednjim školama započet ćeujutro u osam sati u organizaciji Nezavisnog sindikata zaposlenih usrednjim školama, ali ne bi trebao dugo trajati jer se Ministarstvoznanosti, obrazovanja i športa i sindikat, nakon sinoćnjih dvosatnihpregovora, nadaju da će konačan dogovor biti postignut tijekom dana,objavio je HTV u večernjim vijestima.
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Štrajk u srednjim školama započet će ujutro u osam sati u organizaciji Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, ali ne bi trebao dugo trajati jer se Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i sindikat, nakon sinoćnjih dvosatnih pregovora, nadaju da će konačan dogovor biti postignut tijekom dana, objavio je HTV u večernjim vijestima.

Sindikat, naime, zahtijeva 200 kuna veću plaću za više od 20.000 zaposlenih jer smatra da njihove plaće zaostaju 16 posto za plaćama ostalih korisnika državnog proračuna.

"Mi smo vrlo blizu dogovora. Moramo još konzultirati naše članove središnjeg odbora, ali smo na najboljem putu za postizanje dogovora", izjavio je za HTV Nikola Andrić, čelnik Nezavisnog sindikata, dodavši da početak štrajka u osam ujutro ne može opozvati.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac je ustvrdio da će oko 11-12 sati imati relevantne informacije te izrazio zadovoljstvo razgovorom.

"Pokazalo se da naši socijalni partneri, isto kao i ministarstvo, imaju sluha za obrazovanje", rekao je Primorac i izrazio uvjerenje da će na kraju i učenici i profesori biti zadovoljni.

Primorac je poručio djeci da dođu u školu jer očekuje da će do podneva problem biti riješen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙