FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Devet tvrtki želi nadgledati programe radio i TV postaja

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Na javni natječaj za praćenje ianalizu programskih sadržaja radija i televizije, koji je u travnjuraspisalo Vijeće za elektroničke medije, javilo se devet tvrtki, anajpovoljniji ponuđač mogao bi biti odabran već idućeg tjedna.
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Na javni natječaj za praćenje i analizu programskih sadržaja radija i televizije, koji je u travnju raspisalo Vijeće za elektroničke medije, javilo se devet tvrtki, a najpovoljniji ponuđač mogao bi biti odabran već idućeg tjedna.

Od devet pristiglih ponuda, otvorenih na današnjoj sjednici Vijeća, jedna nije imala potpunu dokumentaciju. Ta je ponuda izdvojena, a Vijeće će naknadno odlučiti hoće li od tog ponuđača tražiti dopunu dokumentacije ili njihovu ponudu uopće neće razmatrati.

Javnim natječajem, objavljenim u Narodnim novinama 18. travnja, Vijeće je tražilo najpovoljnijeg ponuđača za tzv. monitoring radijskog i televizijskog programa na nacionalnoj i nižim razinama, na što ih obvezuje Zakon o elektroničkim medijima.

Za monitoring na svim razinama prijavile su se četiri tvrtke, dok su ostale zainteresirane nadgledati programe isključivo na nacionalnim ili nižim razinama.

Tvrtka koju sedmeročlano Vijeće izabere za ovaj posao trebala bi nadgledati provode li radio i TV postaje zakonom propisane obveze, među kojima je primjerice i trajanje reklamnih poruka.

"Vijeće će na taj način osigurati nadzor nad provedbom Zakona", ustvrdio je predsjednik Vijeća Denis Peričić. Dodao je da bi sukladno ranijim dogovorima članova tog tijela konačna odluka mogla biti donesena već idućeg tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙