FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena obnovljena trgovina Borova u Vukovaru

VUKOVAR,7. lipnja(HINA) - Vukovarska tvrtka za proizvodnju gume i obućeBorovo otvorila je danas u središtu Vukovara obnovljenu prodavaonicu,u čiju je obnovu uloženo 1,3 milijuna kuna.
VUKOVAR,7. lipnja(HINA) - Vukovarska tvrtka za proizvodnju gume i obuće Borovo otvorila je danas u središtu Vukovara obnovljenu prodavaonicu, u čiju je obnovu uloženo 1,3 milijuna kuna.

Prodavaonica se prostire na 250 metara četvornih površine, a zapošljavat će četvero djelatnika, kazao je na prigodnoj svečanosti predsjednik Uprave Borova Ninoslav Bajza. Podsjetio je da je za vrijeme okupacije Vukovara trgovina bila potpuno uništena.

Borovo je, ističe Bajza, pretrpjelo ratnu štetu veću od 300 milijuna eura, čije se posljedice još uvijek otklanjaju.

Uz obnovu proizvodnje, Borovo je u proteklim godinama intenzivno radilo i na povratu imovine u državama bivše Jugoslavije. Tako su na području Slovenije do sada uspjeli vratiti svoje prijeratne 52 prodavaonice, a na području Crne Gore 14 prodavaonica.

Veliki se napori čine kako bi se završio proces povratka prodavaonica u vlasništvu Borova na području Srbije, BiH i Makedonije, pojasnio je Bajza dodajući kako se u Srbiji nalazi 117, u BiH 67 a u Makedoniji 19 prodavaonica Borova.

Borovo danas zapošljava nešto manje do 1.200 radnika, a poslovnu 2004. završit ćemo sa pozitivnim poslovnim rezultatom, istaknuo je Bajza.

Direktor Trgovačke mreže Borovo Tihomir Maček je istaknuo da je ukupni prihod u trgovini lani iznosio oko 100 milijuna kuna. U prvih pet mjeseci 2005. godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, povećan je ukupni prihod za 5,5 milijuna kuna, tako da se može očekivati da godina završi s prihodom od 108 milijuna kuna ostvarenih u trgovačkoj mreži, rekao je Maček. Najavio je preuređenje još nekih prodavaonica Borova u Hrvatskoj.

(Hina) xzdra ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙