FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Uhićena trojica osumnjičenih terorista

RIM, 6. lipnja 2005. (Hina/AR) - Specijalna talijanska policija (Digos)iz Rima i Pise uhitila je u ponedjeljak tri osobe osumnjičene zapripadanje terorističkoj organizaciji Crvene brigade.
RIM, 6. lipnja 2005. (Hina/AR) - Specijalna talijanska policija (Digos) iz Rima i Pise uhitila je u ponedjeljak tri osobe osumnjičene za pripadanje terorističkoj organizaciji Crvene brigade.

Uhićeni su Luigi Fuccini (47), Adriano Pascoli (39) i Luigi Pinori (55), osumnjičeni za pripadanje Komunističkim borbenim jezgrama, novim Crvenim brigadama.

Policija je utvrdila njihovu povezanost s osobama kao što je Nadia Desdemona Lioce, koju je prošli tjedan prvostepeni sud u Bologni osudio na doživotni zatvor zbog ubojstva profesora i savjetnika ministarstva rada Marca Biagija, koje se dogodilo 2002.

Osim toga Fuccini je već bio uhićen 1995., ali je poslije pušten. Čini se da je sada policija pronašla čvršće dokaze o njihovoj terorističkoj djelatnosti.

Organizacija koja se naziva nove Crvene brigade poziva se na Crvene brigade, teroristički pokret ekstremne ljevice koji je 70-ih i 80-ih godina počinio brojna ubojstva i atentate, među kojima i bivšeg talijanskog demokršćanskog premijera Alda Mora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙