FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imovina fondova ZB Investa povećana 40 posto

ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Ukupna imovina investicijskih fondovakojima upravlja društvo ZB Invest iz grupe Zagrebačke banke iznosilaje početkom lipnja više od 2,5 milijardi kuna, a u prvih je petmjeseci ove godine povećana za 40 posto, odnosno 713 milijuna kuna.
ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Ukupna imovina investicijskih fondova kojima upravlja društvo ZB Invest iz grupe Zagrebačke banke iznosila je početkom lipnja više od 2,5 milijardi kuna, a u prvih je pet mjeseci ove godine povećana za 40 posto, odnosno 713 milijuna kuna.

Kako su objavili danas iz ZB Investa, to je društvo time postalo prvo u Hrvatskoj s ukupnom imovinom većom od 2,5 milijarde kuna, a tržišni udio njegovih šest fondova - ZB plus, ZB europlus, ZB bond, ZB global, ZB trend, ZB euroaktiv - sada iznosi oko 34 posto.

Za ulaganja u fondove i dalje su najviše zainteresirani građani koji drže više od pola ukupne imovine svih fondova ZB Investa, odnosno 1,3 milijarde kuna.

S više od 1,5 milijardi kuna imovine i prednjači novčani fond ZB plus, a slijede ga mješoviti fond ZB trend sa 270 milijuna kuna imovine što, kažu u ZB Investu, pokazuje sve veći interes za ulaganja uz veće rizike, ali i uz moguće više prinose.

ZB Invest ima više od 26.000 ulagača, a od početka godine u te je fondove uložilo 10.000 novih ulagača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙