FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poginulo troje atletičara, otkazan miting u Ljubljani

LJUBLJANA, 5. lipnja 2005. (Hina) - U teško prometnoj nesreći, koja sedogodila rano jutros u Ljubljani, poginula su tri slovenskaatletičara, dok je još šest osoba ozlijeđeno.
LJUBLJANA, 5. lipnja 2005. (Hina) - U teško prometnoj nesreći, koja se dogodila rano jutros u Ljubljani, poginula su tri slovenska atletičara, dok je još šest osoba ozlijeđeno.

Smrtno su su stradali olimpijac Matic Šušteršić (25), Patrik Cvetan (23) i Nejc Lipnik (17), a u životnoj opasnosti su i atletičarka Maša Kaučić i atletičar Boštjan Černigoja. Šušteršić je bio član slovenske štafete 4 x 100 metara koja je nastupila na Olimpijskim igrama u Sydneyu.

Do nesreće je došlo kada je vozač Opel Vectre na jednom raskrižju oduzeo prednost drugom automobilu. Vozač Golfa zbog neprilagođene brzine nije uspio zaustaviti automobil, već je silovitom brzinom udario u Vectru koja se odbila u stup javne rasvjete. Troje atletičara, od sedam osoba koliko se nalazilo u Vectri podleglo je ranama, dok su ostali u bolnici. Vozači golfa i Vectre prošli su s lakšim ozljedama.

Zbog tragičnog događaja Slovenski atletski savez otkazao je drugi dana Slovenskog Kupa, što se održavao u Ljubljani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙