FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još jedan kenijski atletičar postao državljanin Katara

NAIROBI, 9. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Kenijski srednjeprugaš22-godišnji Nicholas Kemboi dobio je katarsko državljanstvo i naovogodišnjem Svjetskom atletskom prvenstvu u Helsinkiju debitirat ćeza svoju novu domovinu.
NAIROBI, 9. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Kenijski srednjeprugaš 22-godišnji Nicholas Kemboi dobio je katarsko državljanstvo i na ovogodišnjem Svjetskom atletskom prvenstvu u Helsinkiju debitirat će za svoju novu domovinu.

Kemboi se tako pridružio brojnim sunarodnjacima koji su posljednjih godina u potrazi za boljim finacijskim uvjetima postali državljani drugih zemalja. Među njima najpoznatiji je slučaj svjetskog rekordera na 3.000m sa zaprekama Stephena Cherona, koji je također postao državljanin Katara i sada nastupa pod imenom Saif Saaeed Shaheen.

Kemboi je privukao pažnju svjetske javnosti 2003. kada je na mitingu u Bruxellesu tijesno izgubio od dvostrukog olimpijskog prvaka na 10.000m Etiopljanina Haile Gebrselassieja.

Čelnici Kenijskog atletskog saveza boje se da će se nastaviti odlazak njihov najboljih atletičara.

"Do mene su stigle glasine da još desetak Kenijaca planira odlazak u Katar i Bahrein", izjavio je glavni tajnik Kenijskog atletskog saveza David Okeyo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙