FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plassnik očekuje razgovore Ministarskog vijeća EU o Hrvatskoj 13. lipnja

GOETTWEIG, 4. lipnja 2005. (Hina) - Austrijska ministrica vanjskihposlova Ursula Plassnik rekla je u subotu kako očekuje da će sepitanje suradnje Hrvatske s Haškim sudom razmatrati na marginamasastanka Ministarskog vijeća EU 13. lipnja te je izrazila nadu da ćese tom prilikom i znati vrednovati napredak u provedbi akcijskog planahrvatske Vlade.
GOETTWEIG, 4. lipnja 2005. (Hina) - Austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik rekla je u subotu kako očekuje da će se pitanje suradnje Hrvatske s Haškim sudom razmatrati na marginama sastanka Ministarskog vijeća EU 13. lipnja te je izrazila nadu da će se tom prilikom i znati vrednovati napredak u provedbi akcijskog plana hrvatske Vlade.

"Čim se ocijeni da postoji potpuna suradnja Hrvatske s Haaškim sudom ICTY, otvorit će se pristupni pregovori s EU" kazala je austrijska ministrica na konferenciji za novinstvo u samostanu Goettweig gdje se održava trodnevni Europski forum Wachau.

Ponovila je da su u ožujku pregovori odgođeni jer nije bilo suglasja svih članica Ministarskog vijeća EU. Dodala je da će haaška tužiteljica Carla del Ponte podnijeti izvješće 13. lipnja Vijeću sigurnosti. Također je kazala da će sutra dobiti informaciju od Radne skupine EU za Hrvatsku o posjetu Carle del Ponte Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙