FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Glasnogovornik luksemburškog MVP-a opovrgava navode o odgodi pregovora za jesen

ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Glasnogovornik ministarstva vanjskihposlova Luksemburga, zemlje predsjedateljice Europskom Unijom, EldarSubašić opovrgnuo je vijest agencije Reuters da će se pitanje početkapregovora o pristupu Hrvatske Europskoj uniji pomaknuti za jesen,izvješćuje hrvatska redakcija postaje BBC.
ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Luksemburga, zemlje predsjedateljice Europskom Unijom, Eldar Subašić opovrgnuo je vijest agencije Reuters da će se pitanje početka pregovora o pristupu Hrvatske Europskoj uniji pomaknuti za jesen, izvješćuje hrvatska redakcija postaje BBC.

Postaja navodi da je Subašić za BBC najavio da će glavna haška tužiteljica u ponedjeljak izvijestiti luksemburško predsjedništvo o svojim dojmovima iz Zagreba te da će "nakon tog razgovora, luksemburško predsjedništvo odlučiti treba li doći do novog sastanke Radne skupine za Hrvatsku, ili će se pitanje hrvatske kandidature uvrstiti na dnevni red sljedećeg summita. "Dakle, opovrgnuo bih tu vijest Reutersa", rekao je Subašić BBC-u.

Pozivajući se na neimenovanog diplomata, Reuters je naveo da će Europska unija na lipanjskom summitu najvjerojatnije ustvrditi kako je Hrvatska postigla napredak u rješavanju slučaja Gotovina, ali će istaknuti da je potrebno nastaviti sa sadašnjim naporima. Bit je u tome da se suradnja za sada još ne može opisati kao potpuna, te da to stoji u tekstu izvješća Vijeću sigurnosti a Del Ponte to neće promijeniti, rekao je neimenovani diplomat EU-a nakon brifinga s Carlom Del Ponte, izvijestila je agencija Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙