FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Stečajni upravitelj osumnjičen za 2,6 milijuna kuna "teške" zlouporabe

ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Bivši stečajni upravitelj pet poduzećaosumnjičen je da je zloporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju zaviše od 2,6 milijuna kuna oštetio tri tvrtke kojima je upravljao, aistodobno dvjema omogućio znatnu imovinsku korist, izvijestila jedanas policija.
ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Bivši stečajni upravitelj pet poduzeća osumnjičen je da je zloporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju za više od 2,6 milijuna kuna oštetio tri tvrtke kojima je upravljao, a istodobno dvjema omogućio znatnu imovinsku korist, izvijestila je danas policija.

Policija nije otkrila identitet stečajnog upravitelja ni nazive tvrtki, no neslužbeno se doznaje da je riječ o Ljubinku Bjedovu i poduzećima Gortan visokogradnja, Radnik, Metalka trgovina, Fert-strop te Gorica Emajl.

Policija 50-godišnjeg stečajnog upravitelja sumnjiči da je 2003. prodao nekretnine poduzeća Metalka trgovina i 2,75 milijuna kuna prebacio na račun poduzeća Gorice Emajl kako bi podmirio dug iz 2001. i 2002. kada je posudio 2,8 milijuna kuna za tvrtku Fert-strop. Tim je novcem, kažu u policiji, isplatio plaće bivšim zaposlenicima te podmirio obveze prema pravnim osobama.

U rujnu 2003. Trgovački sud ga je razriješio dužnosti stečajnog upravitelja Metalke i zabranio mu poduzimanje ikakvih radnji u stečajnom predmetu poduzeća Radnik, no on je, tvrde u policiji, s računa tog poduzeća prebacio 1,8 milijuna kuna na račun Metalke. Istodobno je, kako se sumnja, na taj račun prebacio i 300 tisuća kuna s računa Gortan visokogradnje. Dijelom tih sredstava novoimenovana stečajna upraviteljica je početkom 2004. djelomično podmirila potraživanja vjerovnika.

Osumnjičenog se nadalje tereti da je prebacivao manje iznose na ime pozajmica i povrata između poduzeća te time prekršio pravila poslovanja u stečajnom postupku.

Policija je protiv njega podnijela posebno izviješće zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu osumnjičivši da je u korist poduzeća Fert-strop i Gorica Emajl ostala tri poduzeća oštetio za 2,6 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙