FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petersen pozvao političke čelnike Kosova da se ujedine

PRIŠTINA,31.svibnja 2005(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na KosovuSoren Jessen-Petersen izjavio je u ponedjeljak navečer po povratku izNew Yorka, gdje je u petak podnio izvješće Vijeću sigurnosti oispunjavanju standarda na Kosovu, da će postignuti napredak bitidoveden u pitanje bude li politička klasa podijeljena te je pozvaokosovske čelnike da se ujedine.
PRIŠTINA,31.svibnja 2005(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen izjavio je u ponedjeljak navečer po povratku iz New Yorka, gdje je u petak podnio izvješće Vijeću sigurnosti o ispunjavanju standarda na Kosovu, da će postignuti napredak biti doveden u pitanje bude li politička klasa podijeljena te je pozvao kosovske čelnike da se ujedine.

Jessen-Petersen ocijenio je pozitivnom raspravu vođenu u Vijeću sigurnosti dodajući da će ime posebnog izaslanika glavnoga tajnika UN-a Kofija Annana, koji će biti zadužen za procjenu standarda na Kosovu, biti objavljeno u srijedu.

"Mislim da je više nego ikada budućnost Kosova u rukama kosovskih vlasti, a tu imam u vidu institucije, oporbu, lokalne vlasti i građane", rekao je Jessen-Petersen po povratku u Prištinu zatraživši od Kosovara veći napredak u području ostvarivanja prava manjina, slobodnog kretanja i povratka raseljenih.

Šef UNMIK-a poručio je kosovskim čelnicima da trebaju biti ujedinjeni u ovoj važnoj fazi kroz koju prolazi Kosovo uoči otpočinjanja pregovora o konačnom rješavanju njegova statusa. Prema njegovim riječima Politički forum Kosova, u kojim bi se uključili kosovski političari iz različitih stranaka, dobra je prilika za političko okupljanje. Riječ je o inicijativi samog civilnoga upravitelja u naporima za ujedinjenje vlasti i opozicije na Kosovu oko temeljnih pitanja koje se tiču budućnosti Kosova, a prvi sastanak foruma Jessen-Petersen je najavio za četvrtak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙