FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice i čelnici EU-a razgovarali o skorom summitu o Iraku

WASHINGTON, 2. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice i visoki dužnosnici Europske unije razgovarali su učetvrtak u Washingtonu o načinima organiziranja pomoći Iraku napredstojećoj konferenciji o političkoj budućnosti te zemlje.
WASHINGTON, 2. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice i visoki dužnosnici Europske unije razgovarali su u četvrtak u Washingtonu o načinima organiziranja pomoći Iraku na predstojećoj konferenciji o političkoj budućnosti te zemlje.

Sjedinjene Države i Europska unija bit će domaćini konferencije koja će se 22. lipnja održati u Bruxellesu na zahtjev iračke prijelazne vlade.

Državna tajnica se uoči summita sastala s luksemburškim ministrom vanjskih poslova Jeanom Asselbornom, čija zemlja trenutačno predsjeda Unijom, visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom i Benitom Ferrero-Waldner, europskom povjerenicom za vanjsku politiku.

Rice je izjavila da su razgovarali o mogućnostima da se na konferenciji "pribavi međunarodna potpora za iračku vladu u vrijeme dok ona sređuje stanje u zemlji".

Očekuje se da će irački čelnici na summitu iznijeti planove za budućnost koje je Ferrero-Waldner nazvala znakom "nove dinamike" u američko-europskim odnosima.

Rice i Asselborn su napomenuli da je poziv na konferenciju primio i Iraku susjedni Iran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙