FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: rasprava o Izvješću o radu HAZU-a 2004.

ZAGREB,2. lipnja(Hina) - U raspravi o Izvješću o radu Hrvatskeakademije znanosti i umjetnosti (HAZU) godine 2004. klubovi saborskihzastupnika načelno su ga poduprli, a pohvalili su i poduprli Godišnjefinancijsko izvješće Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR).
ZAGREB,2. lipnja(Hina) - U raspravi o Izvješću o radu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) godine 2004. klubovi saborskih zastupnika načelno su ga poduprli, a pohvalili su i poduprli Godišnje financijsko izvješće Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR).

U ime predlagatelja, akademik Slavko Cvetnić je rekao da je novčana imovina HAZU-a krajem prošle godine bila oko 2.630.000 eura te 2,6 milijuna kuna. Međunarodna suradnja HAZU-a bila je prošle godine razvijena i raznolika, te je prošireno njezino djelovanje i kvaliteta djelovanja njezinih predstavnika u međunarodnim udrugama, a posebice je aktivno uključena u rad europske znanstvene zaklade.

Iz završnog računa Akademije za prošlu godinu proistječe da je za cjelokupno poslovanje potrošeno nešto više od 68,1 milijun kuna, te je tako ostvaren višak prihoda nad rashodima nešto veći od 8,5 milijuna kuna, rekao je akademik Cvetnić.

Predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvoj Anton Kovačev, obrazlažući Godišnje financijsko izvješće HBOR-a za godinu 2004., istaknuo je da ta državna razvojna i izvozna banka nije poslovala uspješno samo u financijskom smislu, nego i kad je riječ o potpori hrvatskome gospodarstvu.

Ukupna bilančna suma HBOR-a bila je na kraju prošle godine 11 milijardi 760 milijuna kuna, što je 14 posto više u odnosu prema pretprošloj godini.

Ukupno odobreni krediti godine 2004. bili su tri milijarde 253 milijuna kuna, a izdano je jamstava u visini od dvije milijarde 850 milijuna kuna.

Ukupni prihodi bili su oko 670 milijuna kuna, a ukupni rashodi 530 milijuna, i iskazana dobit na kraju 2004. bila je oko 136 milijuna kuna, rekao je Anton Kovačev.

Raspravom o Godišnjemu financijskom izvješću HBOR-a završen je današnji dio saborske sjednice.

Sjednica se nastavlja sutra u 9,30 sati raspravom o Godišnjem izvješću o radu Nacionalne zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske za godinu 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙