FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rončević: Hrvatska je spremna za pristup u NATO

ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevićizjavio je u subotu da je Hrvatska spremna za pristup u NATO savez ida 2006. očekuje pozivnicu.
ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević izjavio je u subotu da je Hrvatska spremna za pristup u NATO savez i da 2006. očekuje pozivnicu.

"Sada se radi na tome da bi do 2006. imali pripremljen dovoljan broj djelatnih vojnih osoba, časnika koji će biti potpuno sposobni preuzeti stožerne funkcije u zajedničkoj obrani", rekao je Rončević novinarima prigodom obilježavanja Dana oružanih snaga.

"Modernizacija naoružanja i vojne opreme je tehničko pitanje i stvar je financija i mi više naglasak dajemo na pripremu naših časnika i tu imamo dobre rezultate, zadovoljni smo u tom dijelu", dodao je.

Upitan za današnje stanje u vojsci s obzirom da je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Josip Lucić početkom godine rekao da je stanje u vojsci "na rubu održivosti" Rončević je odgovorio "da nije ni onda bilo na rubu održivosti" te da je general Lucić vojnik i to prvi vojnik u oružanim snagama i normalno je da želi što bolje stanje.

"Moramo biti objektivni. Imali smo velike zaostatke u opremanju i modernizaciji, ali u programu koji smo si zacrtali u strategijskom pregledu obrane do 2015. naša je želja doseći potreban stupanj modernizacije naoružanja i vojne opreme", rekao je Rončević.

Istaknuo je da "možemo svi biti jako zadovoljni". Glavni problem je nedostatak financijskih sredstava, a problemi su i što se od 2000.-2004. nije puno radilo na modernizaciji i nabavci nove opreme, rekao je Rončević.

Ministar je ocijenio da je u 2004. napravljen veliki pomak. "Možda smo mogli malo više u nekim dijelovima ali idemo polako i dosljedno", rekao je Rončević.

"Zacrtali smo si programe, radimo po planovima i u kadrovskom vođenju djelatnih vojnih osoba. Uspostavili smo ritam koji smo priželjkivali kad smo došli u Ministarstvo obrane i ja sam zadovoljan", rekao je ministar Berislav Rončević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙