FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisani primjerak "Mein Kampfa" na aukciji

LONDON, 2. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Potpisano prvo izdanje knjige"Mein Kampf" Adolfa Hitlera krajem mjeseca ide na aukciju s početnomcijenom od 25.000 funti, objavila je u četvrtak aukcijska kućaBloomsbury.
LONDON, 2. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Potpisano prvo izdanje knjige "Mein Kampf" Adolfa Hitlera krajem mjeseca ide na aukciju s početnom cijenom od 25.000 funti, objavila je u četvrtak aukcijska kuća Bloomsbury.

Kako tvrdi ta aukcijska kuća, knjiga dolazi u paketu s razglednicama i zahvalnicama koje je osobno potpisao Hitler, te raznim predmetima koji su pripadali drugim visoko rangiranim nacističkim čelnicima.

Jedna potpisana razglednica prikazuje Hitlera i britanskog premijera Nevillea Chamberlainea u Bad Godesbergu u rujnu 1938. godine uoči početka Drugog svjetskog rata.

Hitler je napisao svoju autobiografiju i politički manifest kada je bio u zatvoru u Landsbergu početkom 20-ih godina. Bio je u zatvoru pet godina zbog sudjelovanja u neuspjelom pokušaju svrgavanja vlade 1923. godine.

Djelo prevedeno kao "Moja borba" postalo je najčitanije djelo u nacističkoj Njemačkoj 1930. godine, posebice nakon dolaska Hitlera na vlast 1933.

Zanimanje za memorabilije Adolfa Hitlera i dalje je jako i 60 godina nakon što je počinio samoubojstvo u ruševinama Berlina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙