FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Samoubilački napadi u Baqubi i Kirkuku

BAGDAD, 2. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Bombaš samoubojica napao je učetvrtak automobilom-bombom vladin konvoj u iračkom gradu Baqubi,ubivši pritom petero ljudi, uključujući zamjenika predsjednikagradskog vijeća, dok je eksploziji automobila-bombe u Kirkuku poginulojedno dijete, a 11 civila je ozlijeđeno.
BAGDAD, 2. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Bombaš samoubojica napao je u četvrtak automobilom-bombom vladin konvoj u iračkom gradu Baqubi, ubivši pritom petero ljudi, uključujući zamjenika predsjednika gradskog vijeća, dok je eksploziji automobila-bombe u Kirkuku poginulo jedno dijete, a 11 civila je ozlijeđeno.

Policija u Baqubi objavila je da je u napadnutom konvoju poginuo gradski dužnosnik Husein Alwan al-Tamimi. Baquba se nalazi 65 kilometara sjeveroistočno od Bagdada.

Bombaš samoubojica raznio se u automobilu-bombi i u sjevernom iračkom gradu Kirkuku.

Napad je izveden na ulazu u kompleks naftne kompanije u sjevernom dijelu grada, netom nakon što je u kompleks ušao konvoj američkog konzulata koji je ondje smješten.

Eksplozija je lakše oštetila jedno vozilo iz američkog konvoja, a potpuno su uništena četiri iračka civilna vozila. Poginulo je jedno četverogodišnje dijete, a još 11 civila je ozlijeđeno.

Osim toga, u eksploziji granate u srijedu navečer u Bagdadu poginulo je troje djece i njihov ujak koji se s njima igrao ispred kuće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙