FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum PSI, kongresnik radanovich hvali hrvatsku

WASHINGTON,2. lipnja Američki kongresnik George Radanovich pohvalio je u srijeduHrvatsku zbog potpisivanja sporazuma sa Sjedinjenim Državama osuradnji u sprječavanju širenja oružja masovnog uništavanja morskimputem.
WASHINGTON,2. lipnja

(Hina) -

Američki kongresnik George Radanovich pohvalio je u srijedu Hrvatsku zbog potpisivanja sporazuma sa Sjedinjenim Državama o suradnji u sprječavanju širenja oružja masovnog uništavanja morskim putem.

"Zadovoljan sam da je Hrvatska preuzela proaktivnu ulogu u Inicijativi za sprječavanje širenja oružja masovnog uništavanja kao dijelu globalnog napora da se zaustave pošiljke oružja masovnog uništavanja", rekao je u priopćenju Radanovich, kongresnik hrvatskog podrijetla.

SAD i Hrvatska su u srijedu u Washingtonu potpisale pomorski sporazum o obostranom slobodnom ulasku na plovila u okviru Inicijative za sprječavanje širenja oružja masovnog uništavanja (PSI).

Sporazum predviđa da će u slučaju da se brod pod hrvatskom ili američkom zastavom sumnjiči da prevozi teret vezan uz oružje za masovno uništavanje dvije zemlje moći zamoliti jedna drugu da potvrdi u kojoj je zemlji plovilo registrirano i u slučaju potrebe da odobri ulazak na brod i pretragu broda te zadržavanje plovila i tereta.

Sporazum su u Washingtonu potpisali pomoćnik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Tomislav Vidošević i pomoćnik američke državne tajnice Stephen Rademaker. Nazočio je i hrvatski veleposlanik pri SAD-u Neven Jurica.

"Odajem priznanje hrvatskom veleposlaniku, pomoćniku ministrice vanjskih poslova i pomoćniku američke državne tajnice na njihovoj odlučnosti da svijet oslobode terorizma i za njihovo trajno partnerstvo sa Sjedinjenim Državama u pomaganju da naš svijet učine sigurnijim za naše obitelji", rekao je Radanovich.

Kongresnik Radanovich, čiji roditelji potječu iz Hrvatske, je supredsjedatelj Hrvatskog kluba u Zastupničkom domu američkog Kongresa čiji je cilj jačanje veza između Hrvatske i SAD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙