FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juncker i Barroso: Ratifikacija ustava mora se nastaviti

BRUXELLES, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Ratifikacija europskog ustavamora se nastaviti, rekao je predsjedavajući Europske Unijeluksemburški premijer Jean-Claude Juncker u nedjelju navečer u svojojprvoj reakciji nakon odbacivanja europskog ustava na referendumu uFrancuskoj, a isto je ponovio i predsjednik Europske komisije JoseBarroso.
BRUXELLES, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Ratifikacija europskog ustava mora se nastaviti, rekao je predsjedavajući Europske Unije luksemburški premijer Jean-Claude Juncker u nedjelju navečer u svojoj prvoj reakciji nakon odbacivanja europskog ustava na referendumu u Francuskoj, a isto je ponovio i predsjednik Europske komisije Jose Barroso.

"Francuska je glasala i rekla je ne. Većina Francuza je odbacila ustavni sporazum u predloženom obliku. Žalosni smo, ali to prihvaćamo", rekao je Juncker na konferenciji za novinare u Bruxellesu.

"Sporazum, međutim, nije mrtav", ocijenio je Juncker, isključivši mogućnost ponovnog pregovaranja o tekstu ustava.

Juncker je najavio da će 25 šefova država i vlada razmotriti novu situaciju na svom sljedećem summitu 16. i 17. lipnja u Bruxellesu.

Predsjednik Europske komisije Jose Barroso se također izjasnio za nastavak procesa ratifikacije i naglasio da je "devet država članica koje predstavljaju polovicu" stanovnika EU " već su ratificiralo europski ustav".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙