FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaznena prijava protiv 23-godišnjaka zbog napada na nastavnicu i dežurnog učenika u školi u Kaštel Sućurcu

SPLIT, 29. svibnja 2005. (Hina) - Protiv 23-godišnjega Nikše P. izKaštel Sućurca policija je podnijela kaznenu prijavu zbog napada na58-godišnju nastavnicu Nedu Mandić tijekom nastave glazbenog odgoja idežurnog učenika u petak u Osnovnoj školi Kneza Mislava u KaštelSućurcu, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava.
SPLIT, 29. svibnja 2005. (Hina) - Protiv 23-godišnjega Nikše P. iz Kaštel Sućurca policija je podnijela kaznenu prijavu zbog napada na 58-godišnju nastavnicu Nedu Mandić tijekom nastave glazbenog odgoja i dežurnog učenika u petak u Osnovnoj školi Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Učenici osmog razreda te osnovne škole bili su svjedoci upada Nikše P., koji je njihovu nastavnicu najprije napao verbalno, a nakon toga počeo ju je udarati i vući za kosu. Izvukao ju je na hodnik i nastavio pljuskati i udarati, te ju ju teže ozlijedio - istegnut joj je vrat i ima hematome po glavi i vratu.

Povod tom napadu, kako je utvrdila policija, bila je prometna nesreća koja se dogodila 20. svibnja u Kaštel Sućurcu, a u kojoj je sudjelovala i pretučena nastavnica. U toj je nesreći Nikša P. svojim BMW-om udario automobil kojim je upravljala Neda Mandić.

Nastavnica je tada pozvala policiju, što je mladića razljutilo pa joj je prijetio. No, kako policija ne izlazi na očevid kad je u pitanju samo materijalna šteta, mladić i nastavnica su se dogovorili da će idućih dana "srediti formalnosti" o osiguranju i šteti, te su zajedno i otišli u osiguravajuću kuću.

Budući da nastavnica Neda Mandić, zbog završetka školske godine, to nije mogla odmah učiniti, mladić je došao u školu kako bi je prisilio da "ubrza postupak", doznaje se u policiji.

Nasilnik Nikša P. u školi je najprije napao dežurnog učenika i lakše ga ozlijedio jer ga nije htio pustiti u zgradu.

Isti je dan uhićen i priveden prekršajnom sucu "zbog drskog i bezobraznog ponašanja na javnome mjestu", nakon čega je pušten, a protiv njega je podnesena i kaznena prijava zbog nasilničkog ponašanja redovitim putem, što znači da nije priveden istražnome sucu niti je zadržan u pritvoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙