FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Hrvatski školski sindikat "Preporod" upozorio je danas da je grubog nasilja prema zaposlenicima u školama sve više, te je pozvao ministra obrazovanja Primorca na žurnu i učinkovitu intervenciju. S približavanjem završetka nastave može se očekivati eskalacija nasilja u školama i samo je pitanje vremena kada ćemo se ponovno suočiti sa smrtnim stradavanjem zaposlenika u školama, upozorava u priopćenju "Preporod" i podsjeća da su zbog nasilja u školama sindikati još u ožujku ove godine prosvjetnoj vlasti poslali zajedničku izjavu "Zaustavimo nasilje u školama" o kojoj se vlast nije niti očitovala, ističe se u priopćenju.

ZAGREB - Radnici Sljemena danas su u podne obilježili 25. dan koji provode na Markovu trgu i najavili da će tamo ostati sve dok se ne razriješi sudbina poduzeća i dogovori tko će im zajamčiti isplatu njihovih tražbina. "Radnici se neće povući s Markova trga jer nemaju kuda otići", kazao je na konferenciji za novinare sindikalni povjerenik Sindikata PPDIV-a za Sljeme Branko Mišković, podsjetivši da radnici od početka godine nisu dobili plaću i nemaju čime hraniti obitelji. Sindikalni čelnici najavili su za idući tjedan nastavak lobiranja kod, kako su rekli, svih odgovornih ljudi u zemlji koji mogu pomoći da se riješi sudbina Sljemena, a očekuju i rezultate istrage na osnovu njihove prijave o nezakonitosti u privatizaciji Sljemena.

KOPRIVNICA - U organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR), danas je od mosta Botova kod Koprivnice počela memorijalna regata čamcima na vesla Dravom i Dunavom do Vukovara. Pod nazivom "Da se ne zaboravi", ta se regata u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje ove godine održava sedmi put, priopćila je Udruga branitelja Podravke.

NOVA GRADIŠKA - Jedna osoba je poginula, a jedna je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 11 sati na sjevernom traku autoceste Zagreb - Lipovac, nedaleko Nove Gradiške. Vozač citroena C3 bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka iz zasad neutvrđenih razloga sletio je s ceste, doznaje se od policije. Od zadobivenih ozljeda u novogradiškoj bolnici je preminula suvozačica 59-godišnja M. K. državljanka BiH iz Tuzle. Njezin suprug, vozač, ozlijeđen je i zadržan na liječenju u novogradiškoj bolnici.

RIJEKA - Zlatar Mark Sokoli, napadnut i teško ozlijeđen jučer u svojoj zlatarni u Opatiji prilikom pljačke, nalazi se u komi, izvjestilo je danas Operativno dežurstvo Policijske uprave Primorsko-goranske. Policija intenzivno traga za počiniteljima. Razbojstvo se dogodilo jučer u 10 sati u središtu Opatije. Detalji o ovom razbojstu nisu poznati, jer ozlijeđeni zlatar nije u stanju dati izjave, a drugih svjedoka razbojstva nije bilo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙