FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

F1 - Raikkonen slavio u Monte Carlu

MONTE CARLO, 22. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Finac Kimi Raikkonen(McLaren-Mercedes) pobjednik je Velike Nagrade Monaca, šeste utrkeSvjetskog prvenstva formule 1.
MONTE CARLO, 22. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Finac Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) pobjednik je Velike Nagrade Monaca, šeste utrke Svjetskog prvenstva formule 1.

Finac je na ulicama Monte Carla upisao uvjerljivu pobjedu predvodivši karavanu od starta do cilja. Bila je to druga uzastopna pobjeda Raikkonena ove sezone, te četvrta u karijeri. Drugo i treće mjesto osvojili su piloti Williams-BMW, Nijemac Nick Heidfeld i Australac Mark Webber. Španjolac Fernando Alonso (Renault) je u posljednjim krugovima imao velikih problema s gumama i na koncu je osvojio četvrto mjestom čime je zadržao vodeću poziciju u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva. Aktualni svjetski prvak i peterostruki pobjednik u Monte Carlu, Nijemac Michael Schumacher (Ferrari) upisao je još jedan razočaravajući rezultat - osvojio je sedmo mjesto.

U ukupnom poretku Alonso vodi sa 49 bodova, dok se Raikkonen ovom pobjedom probio na drugu poziciju sa 27 bodova. Talijan Jarno Trulli u Toyoti na trećem je mjestu sa 26 bodova. U poretku konstruktora vodi Renault (63) ispred McLaren - Mercedesa (51) i Toyote (43).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙