FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio u oproštajni posjet voditeljicu misije UNHCR-a u RH

ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je u oproštajni posjet dosadašnju voditeljicumisije UNHCR-a u Hrvatskoj, Catherine Bertrand.
ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u oproštajni posjet dosadašnju voditeljicu misije UNHCR-a u Hrvatskoj, Catherine Bertrand.

Kako je priopćeno, predsjednik Mesić naglasio je važnost posla kojim se UNHCR bavi i zahvalio gospođi Bertrand na naporima što ih je u proteklih petnaest mjeseci poduzimala kako bi se ubrzao povratak izbjeglih i prognanih.

Dosadašnja šefica misije UNHCR-a naglasila je važnost čvrstih i jasnih stajališta što ih zastupa predsjednik Republike Hrvatske osobito onoga o potrebi istodobnog pristupanja rješavanju problema izbjeglih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji i Crnoj Gori. Ta je ideja, dodala je Catherine Bertrand, našla svoj odraza i u trojnoj sarajevskoj izjavi što su je prije nekoliko mjeseci potpisali predstavnici vlada RH, BiH i SiCG.

Sastanku su prisustvovali savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku politiku Tomislav Jakić i njegova zamjenica Anica Djamić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙