FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klizanje bankarskih i naftnih dionica oslabilo Ftse indeks

LONDON/FRANKFURT, 27. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Pokušaj ulagača naLondonskoj burzi da u petak podignu vrijednost tamošnjeg Ftse indeksaiznad 5.000 bodova nije uspio, ponajviše zbog klizanja cijena dionicanaftnih kompanija i banaka.
LONDON/FRANKFURT, 27. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Pokušaj ulagača na Londonskoj burzi da u petak podignu vrijednost tamošnjeg Ftse indeksa iznad 5.000 bodova nije uspio, ponajviše zbog klizanja cijena dionica naftnih kompanija i banaka.

Do podneva je londonski Ftse indeks oslabio nekih 0,2 posto, na 4.986 bodova. Frankfurtski DAX gotovo se i nije mijenjao, tako da iznosi 4.437 bodova.

Najveća gubitnica bila je dionica britanske banke Barclays, koja je oslabila jedan posto, nakon što je u četvrtak ubilježila gubitak od četiri posto, zbog svog upozorenja na loše zajmove potrošača. Ono je potaknulo bojazni da bi i druge britanske banke mogle upozoriti na poteškoće britanskih potrošača u servisiranju dugova.

"Snažan skok vrijednosti američkih burzovnih indeksa dao je jutros poticaj ulagačima u Europi, no vijesti oko banaka zasjenile su početne dobitke.Ulagači su bili povučeni kretanjima na Wall Streetu, no tada je krenula konsolidacija", opisao je raspoloženje na tržištu Richars Hunter, čelnik trgovine dionicama pri Hargreaves Lansdownu.

Od značajnijih gubitnica valja spomenuti i dionice naftnih kompanija, poput BP-a i Shella, koje su izgubile dio vrijednosti u sklopu dobitonosnih prodaja nakon nedavnih snažnih dobitaka.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks ojačao je 1,5 posto, na 11.192 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙