FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar vanjskih poslova Belgije u nedjelju i ponedjeljak u Zagrebu

ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Ministar vanjskih poslovaKraljevine Belgije Karel de Gucht u nedjelju će doputovati u dvodnevniposjet Hrvatskoj tijekom kojeg će s visokim hrvatskim dužnosnicimarazgovarati o bilateralnim odnosima, te o približavanju Hrvatskeeuro-atlantskim integracijama.
ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Kraljevine Belgije Karel de Gucht u nedjelju će doputovati u dvodnevni posjet Hrvatskoj tijekom kojeg će s visokim hrvatskim dužnosnicima razgovarati o bilateralnim odnosima, te o približavanju Hrvatske euro-atlantskim integracijama.

Belgijski će ministar u nedjelju, prvog dana posjeta Hrvatskoj, razgovarati s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, a sastat će se i s hrvatskim gospodarstvenicima te predstavnicima međunarodne zajednice u Hrvatskoj.

U ponedjeljak, drugog dana posjeta Zagrebu, De Gucht će se sastati s hrvatskom ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar Kitarović.

Glavne teme razgovora, kako se saznaje, bit će bilateralna pitanja, te približavanje Hrvatske euro-atlantskim integracijama.

Belgijsko izaslanstvo, kako se neslužbeno doznaje, također očekuje od Hrvatske doprinos i pomoć u formiranju belgijske strategije prema jugo-istoku Europe, posebice u kontekstu belgijskog preuzimanje predsjedništva Organizacije europske sigurnosti i suradnje (OESS) u 2006. godini.

De Gucht i Grabar Kitarović potpisat će Sporazum između Hrvatske i Belgije o zapošljavanju članova obitelji diplomatskog i konzularnog osoblja te Zajedničku izjavu o sufinanciranju dvaju projekata u istočnoj Slavoniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙