FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeno iznošenje obrane na suđenju Michaelu Jacksonu

SANTA MARIA, 26. svibnja 2005. (Hina/AP) - Branitelji američke popzvijezde Michaela Jacksona u srijedu su na njegovom suđenju zbognavodnog seksualnog zlostavljanja djeteta završili trotjedno iznošenjesvojih dokaza, ne pozvavši popularnog pjevača na klupu za svjedoke.
SANTA MARIA, 26. svibnja 2005. (Hina/AP) - Branitelji američke pop zvijezde Michaela Jacksona u srijedu su na njegovom suđenju zbog navodnog seksualnog zlostavljanja djeteta završili trotjedno iznošenje svojih dokaza, ne pozvavši popularnog pjevača na klupu za svjedoke.

Obrana je nastojala Jacksona prikazati kao žrtvu izmišljenih optužbi koje je skovala majka navodno zlostavljanog dječaka kada je shvatila da se njezin rastrošni život na Jacksonov račun bliži kraju. Niz svjedoka obrane opisivali su tu ženu kao prevaranticu koja je napravila karijeru "žicajući" novac slavnih osoba.

Strane agencije navode da je obrana u samo tri tjedna uspjela zadati niz udaraca u vjerodostojnost dječakove majke. Tužitelji su svoje dokaze prethodno iznosili punih deset tjedana.

Branitelji nisu pozvali Jacksona na klupu za svjedoke, iako je na početku suđenja, koje se odvija u kalifornijskom gradiću Santa Mariji, bila najavljena takva mogućnost.

U Jacksonovu korist su svjedočile neke slavne osobe, među kojima glumac Macaulay Culkin. i legendarni televizijski voditelj Jay Leno. Obrana je svoj dio iznošenja dokaza završila svjedočenjem poznatog komičara Chrisa Tuckera.

On je također rekao da je obitelj koja tuži Jacksona jedno vrijeme živjela na njegov račun i da se jedva riješio problema oko plaćanja njihovih troškova. Čak je navodno zlostavljanog dječaka nazvao "neobično prepredenim za njegove godine". Tucker je dodao da je Jacksona upozorio da se "čuva te obitelji".

Čim su branitelji ispitali svog posljednjeg svjedoka, tužiteljstvo odmah počelo s dodatnim ispitivanjem svjedoka s ciljem pobijanja argumenata obrane, a očekuje se da bi slučaj do sredine sljedećeg tjedna mogao biti prepušten na vijećanje porotnicima.

Ukoliko bude proglašen krivim po svim točkama optužnice Jackson bi mogao dobiti čak 20 godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙