FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suša prijeti 7 milijuna stanovnika južne Afirke

JOHANNESBURG, 25. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Jaka suša koja pogađajužnu Afriku uz pandemiju AIDS-a mogle bi udvostručiti broj ugroženihčime bi taj broj 2006. iznosio 7 milijuna, rekao je u srijeduspecijalni izaslanik UN-a za humanitarna pitanja.
JOHANNESBURG, 25. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Jaka suša koja pogađa južnu Afriku uz pandemiju AIDS-a mogle bi udvostručiti broj ugroženih čime bi taj broj 2006. iznosio 7 milijuna, rekao je u srijedu specijalni izaslanik UN-a za humanitarna pitanja.

James Morris, koji se nalazi na turneji po pet zemalja regije, rekao je na konferenciji za novinare u Johannesburgu da bi se prehrambena kriza mogla pogoršati.

"Stanje je puno lošije nego prije godinu dana. Svjetski program za hranu je podijelio hranu oko 3,5 milijuna osoba u regiji, što bi se u sljedećih 12 mjeseci moglo približiti broju od 7 milijuna", naglasio je.

"Kiša nije padala od sredine siječnja" u nekim dijelovima Zambije, što znatno utječe na sjetvu, rekao je Morris koji se nalazi na turneji sa šefom Unside Peterom Piotom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙